Philips lanceert SENSEO® Viva Café Eco, ’s werelds eerste gerecycleerde koffiemachine

Brussel, België – Philips draagt duurzame innovatie hoog in het vaandel. Dat bewijst het merk eens te meer met de lancering van SENSEO® Viva Café Eco, een SENSEO® gemaakt van gerecycleerd materiaal. Zo kan de milieubewuste consument elke dag met volle teugen genieten van de ronde smaak en het heerlijke aroma van een vers gezet kopje koffie met een zalige schuimlaag. Voor een intens koffiemoment zonder zorgen…

Senseo Viva Café Eco

Allereerste end-to-end gerecycled koffiesysteem

Op het eerste gezicht lijkt de nieuwe SENSEO® Viva Café Eco als twee druppels water op zijn succesvolle broers en zussen. Maar achter die stijlvolle en elegante look – een geslaagde mix van wit en zwart met accenten in mat roestvrij staal – klopt een hart voor het milieu. De nieuwste SENSEO® is namelijk vervaardigd uit afgedankt plastic. Het toestel is bovendien zelf eenvoudig te recycleren. Zo wordt de fameuze “recycling loop” op een efficiënte manier gesloten. SENSEO® Viva Café Eco is daarmee het eerste end-to-end gerecycled koffiesysteem.

5 milieutroeven om u tegen te zeggen

SENSEO® Viva Café Eco draagt meer dan één steentje bij tot het milieu:

  1. Het toestel bestaat voor 50% uit gerecycled plastic. De 3D-golfstructuur op de klep is bijvoorbeeld gemaakt uit productieafval van cd’s en dvd’s.
  2. De plastic delen aan de buitenzijde van het toestel zijn – met uitzondering van de elementen die in aanraking komen met koffie en water – vervaardigd van tot 100% gerecycleerde materialen.
  3. De roestvrijstalen elementen zijn voor 45% gemaakt van gerecycleerd metaal.
  4. Het apparaat schakelt zichzelf na 5 minuten automatisch uit om energie te besparen.
  5. De verpakking bestaat uit 90% gerecycleerd karton.

Duurzame koffie uit een duurzaam toestel

Douwe Egberts, de producent van de SENSEO®-pads heeft de ambitie om al zijn koffieblends “UTZ Certified” te maken. Dat label staat garant voor koffie uit ecologische én sociaal verantwoorde plantages. Sinds de start van dit duurzaamheidsprogramma in 2004 is de hoeveelheid gecertificeerde koffie die Douwe Egberts aankoopt, al verzestienvoudigd (tot ruim 40.000 ton). En de SENSEO®-pads zelf behoren tot de meest milieuvriendelijke binnen hun marktsegment.

Voor de bewuste koffieliefhebber klopt het plaatje dus helemaal: hij of zij kan nu zonder zorgen of bijgedachten genieten van een duurzame kop koffie uit een duurzaam apparaat.

Het ultieme gebruiksgemak van een echte SENSEO®

De SENSEO® Viva Café Eco staat niet alleen garant voor een duurzame kop heerlijke koffie, de nieuwkomer tekent ook voor ultiem gebruiksgemak: een verstelbare tuit voor koppen van verschillende grootte, een Calc-Clean-indicator die aangeeft wanneer het toestel een ontkalkbeurt nodig heeft en de reeds genoemde automatische uitschakeling na 5 minuten. De nieuwe SENSEO® trakteert elke koffieliefhebber in ongeveer 30 seconden op een verrukkelijk kopje koffie en zet in minder dan een minuut tijd twee kopjes, voor een koffiemoment onder vier ogen.

>> SENSEO® Viva Café Eco bestellen

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook interessant?

Volg onze nieuwtjes

Eco, duurzaamheid, natuurlijk leven