ohhcean review - duurzame vibrator van oceaanplastic

Ohhcean review – de eerste 3 vibrators van oceaanplastic

In deze Ohhcean review bekijken we dit nieuwe duurzame merk van vibrators. Wij hebben voor deze review de drie toestellen toegestuurd gekregen en ik vind dat ze er heel goed uitzien en bovenal superzacht aanvoelen. In de video krijg je ook een juiste indruk van de groottes en mogelijkheden.

Wat is Ohhcean?

Ohhcean is de allereerste reeks vibrators (wereldwijd) die gemaakt is uit oceaanplastic. Mede-oprichtster Mathilde Mackowski heeft een team rond zich verzameld om producten te creëren die plezier geven én bovendien ook duurzaam zijn. Ze zegt dat het misschien maar een klein druppeltje in de oceaan is, maar die wel voor een ripple-effect kan zorgen.

Het Deense merk heeft maar liefst drie vibrators op de markt gebracht, maar voor dat we daar dieper op in gaan, zullen we eerst eens kijken naar de duurzaamheid van deze seksspeeltjes.

Vibrators gemaakt van oceaanplastic

Ohhcean vond een samenwerking in #tide. Dat is een organisatie die zich bezig houdt met het recyclen en upcyclen van plastic uit en rond de oceaan.

Vissers op de eilanden aan de Andamanse zee (zuidoost-Azië) gaan op zoek naar plastic afval en verzamelen dit. Dit is zowel plastic dat in de zee te vinden is, maar ook in de omgeving daarvan. Door het opruimen hiervan zal het niet in de zee terecht komen. En we hebben allemaal wel eens foto’s gezien van (zee)dieren die verstrikt geraakt zijn in plastic afval.

# tide - gerecyclede oceaan plastic

Jaarlijks verzamelen ze zo honderd ton plastic. Dit zorgt voor nieuwe arbeidsmogelijkheden voor de lokale mensen. Deze krijgen daarvoor een eerlijk loon.

Nadat al het plastic verzameld is wordt dit uitgesorteerd. Vooral de doppen, door hun harde materiaal, komen in aanmerking voor de vibrators van Ohhcean. Ze worden eerst in kleinere stukken gedaan. Daarna wordt het nog meer verkleint tot een granulaat. Dit materiaal won zelfs een award. Alsof dat nog niet genoeg is gebruiken ze in de productie ook hernieuwbare energie.

Milieuvriendelijke verpakking

Niet alleen met het materiaal voor de vibrators zelf, maar ook met de verpakking wordt er rekening gehouden met het milieu. De gehele verpakking is plasticvrij. De meegeleverde USB-kabel wordt samengebonden met een papiertje. De vibrators zitten in een kartonnetje en alles samen (vibrator, kabel en handleiding) zitten in een kartonnen doosje van FSC.

Ohhcean duurzame verpakking

3 vibrators

Ohhcean heeft meteen drie verschillende vibrators op de markt gebracht in drie tinten blauw: een body vibrator, g-spot vibrator en een magic wand vibrator. Om ervoor te zorgen dat het ook veilig in gebruik (en waterdicht) is, is de binnenzijde van oceaanplastic omhuld met een zijdezacht laagje silicone. Zacht is geen marketingtrucje. Wij hebben er aan gevoeld en het is echt extreem zacht. 

Body vibrator

body vibrator ohhcean

De Body vibrator is de kleinste in de reeks van Ohhcean. Het is slechts 10 cm lang en 2 cm breed. Daardoor is het ook makkelijk mee te nemen als je bijvoorbeeld op vakantie gaat. Je kan de body vibrator gebruiken voor je clitoris of andere erogene zones. Ze raden aan om het te gebruiken met een glijmiddel op waterbasis.

G-spot vibrator

ohhcean g-spot vibrator

De G-spot vibrator is geschikt om de G-spot te stimuleren, vandaar de gebogen kop. Het is 18,5 cm lang (waarvan je 11 cm kan inbrengen) en 3,5 cm breed. Je gebruikt deze best met een glijmiddel op waterbasis.

Magic wand vibrator

De grootste van de reeks lijkt een beetje op een microfoon en is 24 cm lang en heeft een diameter van 4,4 cm. Je smeert deze in met een glijmiddel op waterbasis waarna je het kan gebruiken om de clitoris te stimuleren. 

Magic wand vibrator van Ohhcean by sinful

Daarnaast kan je de wand vibrator voor je hele lichaam gebruiken als massagetoestel. Je kan het gebruiken op pijnlijke plekjes waar je zelf niet bij kan, om een sportblessure te verlichten of voor een plezierige massage bij jezelf of je partner.

Functies

Oplaadbaar met USB

Alle drie de vibrators komen met een USB-kabeltje. Je kan het dus keer na keer opnieuw opladen en hoeft er dus geen batterijen in te stoppen. Dat is niet alleen makkelijk, ook veilig (want batterijen kunnen soms lekken) en bovendien veel duurzamer.

Aan de andere kant van de USB-kabel zit een klein pinnetje. Dat kan je in de onderkant van de vibrator stoppen. Je ziet het gaatje bijna niet, maar duw gerust even door om het pinnetje te bevestigen.

Het opladen duurt ongeveer 2 uur en dan kan je het vervolgens een uur gebruiken.

ohhcean vibrator met usb

7 standen

Alle drie de ohhcean vibrators hebben 7 standen. Bij de magic wand heb je twee knopjes. Op de ene duw je drie seconden om de vibrator te activeren. Vervolgens kan je op het andere knopje duwen om te wisselen tussen de standen. 

Bij de G-spot vibrator en de body vibrator is er slechts één klein knopje. Houd je deze 3 seconden in dan activeer je het. Door nogmaals op deze knop te duwen begint de vibrator te trillen. Duw meermaals om zo steeds een andere stand op te zetten.

Om de vibrators af te zetten duw je 3 seconden op de powerknop.

Bij het opzetten en wisselen van de standen brand er steeds een lichtje ter hoogte van de powerknop.

Reinigen

Het kan zijn dat je wat papieren deeltjes op de vibrator ziet liggen omdat de volledige verpakking van karton is. Dit is vlug verwijderd door de vibrator te wassen. Ook al zie je niks, toch raadt men aan om het voor het eerste gebruik te reinigen.

Ook na elk gebruik, reinig je het toestel. Dat kan eenvoudig met warm water en wat milde zeep. Eventueel kan je een antibacteriële reiniger speciaal voor seksspeeltjes gebruiken. Daarna hoef je het niet af te drogen. Zorg er wel voor dat het droog is voordat je het opbergt. 

Conclusie

Super dat er ook met speeltjes tegenwoordig rekening gehouden wordt met het milieu. Bij de Ohhcean gaat het zelfs verder dan enkel het product dat van oceaanplastic gemaakt is. Ook de verpakking, het gebruik van hernieuwbare energie en de eerlijke lonen vind ik heel belangrijk.

Kende jij de Ohhcean al? Wat vind je ervan? Vind je het een leuk nieuw product? Laat dan zeker een reactie achter onderaan deze pagina.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook interessant?

Volg onze nieuwtjes

Eco, duurzaamheid, natuurlijk leven