Manifesteren - 7 stappen om je mooiste leven te leven van Roxie Nafousi (boek review)

Manifesteren – 7 stappen om je mooiste leven te leven van Roxie Nafousi (boek review)

Ik las net het boek Manifesteren – 7 stappen om je mooiste leven te leven. In deze review deel ik je wat ik ervan vindt en wat deze stappen zijn.

Review Manifesteren – 7 stappen om je mooiste leven te leven

Ik vind het boek Manifesteren van Roxie Nafousi een heel handig formaat. Niet te groot waardoor het makkelijk in de hand ligt. Ik ben iemand die normaal gezien lang over een boek doe aangezien ik meestal enkel voor het slapen gaan wat lees. Dit boek was echter heel snel uit, het leest heel vlot en aangenaam.

Mijn verwachting voor ik aan het boek begon was dat het vrij “zweverig” zou zijn. Dat bleek het helemaal niet te zijn. Het boek is eerder heel praktisch. 

Het boek begint met haar eigen reis en ook het wetenschappelijk achter manifesteren. Daarna ga je aan de slag met de 7 stappen om je mooiste leven te leven.

Manifesteren - 7 stappen om je mooiste leven te leven van Roxie Nafousi (boek review)

Ik ben zelf al lange tijd bezig met persoonlijke ontwikkeling, dus veel zaken heb ik eerder gehoord. Toch kreeg ik nog wel nieuwe inzichten en het is altijd goed om bepaalde dingen vaker te horen zodat je het ook echt gaat doen.

Het stappenplan vond ik er een grote meerwaarde van. Zeker voor wie nog niet zoveel aan de slag gegaan is met persoonlijke ontwikkeling is het handig om stap voor stap ermee aan de slag te gaan. 

Roxie geeft veel voorbeelden van zichzelf en haar klanten. Dat maakt het heel duidelijk om zelf met de stappen aan de slag te gaan.

Wie is Roxie Nafousi?

De Britse Roxie Nafousi profileert zich als manifestatie-experte. Ze geeft coaching aan privépersonen en aan bedrijven. Daarnaast geeft ze ook workshops over manifesteren, zelfliefde, lichaam & geest, relaties en carrière.

Roxie is niet haar hele leven goed in manifesteren. Dat is pas iets van de afgelopen jaren nadat het niet zo goed met haar ging. In haar twintiger jaren was ze veel aan het feesten en zorgde ze slecht voor zichzelf en was ze depressief.

Door te gaan schrijven bracht ze haar problemen in kaart en maakte dit publiekelijk. Ze ging aan de slag met persoonlijke ontwikkeling en creëerde haar eigen 7 stappen om niet alleen terug vrolijk te worden maar alles aan te kunnen trekken.

Achterflap boek Manifesteren - 7 stappen om je mooiste leven te leven van Roxie Nafousi

De 7 stappen én zelfliefde

Het boek bestaat uit 7 stappen die allemaal met elkaar verband houden en allemaal nodig zijn in een goed manifestatieproces. Je kan met meerdere stappen tegelijk aan de slag en er steeds beter in worden.

Stap 1: Maak helder wat je wilt bereiken

Als je niet weet wat je wilt, dan kan je het natuurlijk ook niet bereiken. In dit hoofdstuk ga je hiermee aan de slag om dit duidelijk te krijgen. Roxie geeft hier enkele praktische tips hoe je dit duidelijk kan krijgen.

Stap 2: Laat angst en twijfel los

Angsten en beperkende overtuigingen houden je tegen om te doen en te bereiken wat je graag zou willen. Behalve duidelijke stappen om deze angst en overtuigingen los te laten, krijg je ook enkele vragen om meer inzicht te krijgen in jezelf.

Stap 3: Stroomlijn je gedrag

Dit vind ik nog steeds de moeilijkste stap, dus goed om hier nog eens opnieuw iets over te lezen. Er staan ook enkele oefeningen om te doen zodat je er bewust mee aan de slag kan.

Stap 4: Laat je niet uit het veld slaan

Dit leerde ik heel wat jaren geleden al van iemand, maar ik denk dat veel mensen zich hier niet echt bewust van zijn. Dit is oh zo belangrijk om je op je koers te houden naar je doelen.

Oefeningen uit het boek Manifesteren - 7 stappen om je mooiste leven te leven van Roxie Nafousi

Stap 5: Omarm dankbaarheid (zonder kanttekeningen)

Door dankbaar te zijn krijg je een positief gevoel. Makkelijk als je je fantastisch voelt, maar wat als je je slecht voelt? Juist dan is dit heel belangrijk laat Roxie zien. Ze geeft ook 3 categorieën mee waarover je dankbaar kan zijn. Zo zie je dat er altijd wel iets is om dankbaar over te zijn. Ook krijg je enkele oefeningen mee om dit ook daadwerkelijk toe te gaan passen.

Stap 6: Zet jaloezie om in inspiratie

Jaloezie houdt je tegen om je eigen beste leven te leiden, terwijl inspiratie je juist zin geeft om te groeien. In het boek kom je achter het verschil en hoe je je jaloezie in inspiratie kan omzetten. Je krijgt ook heel wat voorbeelden mee.

Stap 7: Vertrouw op het universum

Samen met stap 3 vind ik dit de moeilijkste stap. Vertouwen hebben, niet wachten maar juist loslasten. Deze stap versterkt alle andere stappen

Zelfliefde ontwikkelen en toepassen

Als je het boek aan de zijkant bekijkt, dan zie je dat een gedeelte geen witte maar grijze pagina’s bevat. Ik was benieuwd waarom dat zo zou zijn, maar dat werd me duidelijk bij het lezen van het boek.

Het gedeelte “zelfliefde ontwikkelen en toepassen” is geen stap, maar wel een belangrijk deel waardoor alle stappen en manifesteren op zich veel beter lukken. Daarom dat dit een apart gedeelte werd en dus ook de pagina’s van een andere kleur zijn.

Wil je nog dieper aan de slag om jouw droomleven te bereiken, dan kan je eens kijken of een cursus manifesteren wat voor je is.

Ben of wil jij aan de slag met manifesteren? Heb jij dit boek ook al gelezen of wil je dit gaan doen? Heel benieuw naar jouw reactie.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook interessant?

Volg onze nieuwtjes

Eco, duurzaamheid, natuurlijk leven