Landgoed kraaybeekerhof in Driebergen – Bio-dynamische uitstap

Het nuttige aan het aangename koppelen. Dat is wat ons te binnen schoot als we tijdens ons bezoek aan het Driebergense energieneutraal monument attent worden gemaakt op het landgoed aan de overkant. Het domein Kraaybeekerhof blijkt een oase van groen en herbergt een bio-dynamische (moes)tuin, een restaurant en een academie! Het overwegen van een tripje meer dan waard.

Biodynamische tuin Kraaybeekerhof Driebergen

Kraaybeekerhof is een 6 hectare tellende parel, te midden van een reeks andere bijzondere locaties en landgoederen onder de naam ‘Stichtse Lustwarande’. Aanvankelijk bood het domein louter onderdak aan de academie/praktiserend studiecentrum voor biologisch-dynamische landbouw, maar heeft het zich langzamerhand opengesteld voor het publiek. Ideaal voor een dagje ontspanning en inspiratie.

bio-dynamisch driebergen

Kraaybeekerhof zorg voor de aarde

Natuurlijk de voornaamste filosofie van bio-dynamisch tuinieren. In de tuinen van Kraaybeekerhof draagt men zorg voor een gezonde voedingsbodem en alles wat daarop groeit, bloeit en leeft. De diversiteit aan groenten en kruiden is enorm. Schorseneren, pompoenen en spinazie gedijen uitstekend naast ‘vergeten groenten’ als pastinaak, aardpeer en kleurwortel. De tuin is net als de rest van het landgoed toegankelijk voor het publiek en middels infobordjes en – met wat geluk – de tuinmanhimself, word je ook bijzonder goed geïnformeerd.

serre kraaybeekerhof


Vers op je bord

Do innerlijke mens kan worden verwend in het restaurant van het landgoed. In deze context is het logisch dat de eigen oogst de basis vormt van bijna alle gerechten op de menukaart. We waren helaas niet in de gelegenheid om een culinaire recensie neer te pennen (lees: geen tijd voor een hapje), maar het lijkt ons überhaupt onmogelijk dat dergelijke versheid op je bord zou tegenvallen.

Bovendien maakt de omgeving – inclusief een op de vijver uitkijkend terras – het al de moeite waard om er een verse-kruidenthee te nuttigen.

Het restaurant omvat ook een kleine winkel waar je huisgemaakte bio-jams en chutneys kan kopen, en geïnteresseerden kunnen voor hun – formele of minder formele – bijeenkomsten beroep doen op één van de zalen van het complex.

Kraaybeekerhof academie

Een groene academie

De academie is nog steeds actief en biedt opleidingen, cursussen en workshop inzake bewustzijn over de natuur, voeding en gezondheid. Helaas is de informatiedag bij dit schrijven reeds gepasseerd, maar wie wenst deel te nemen kan natuurlijk altijd contact opnemen met de organisatie via de link onderaan dit artikel.

biodynamische tuin driebergen

Waar wacht je op?

Wie graag vertoeft in een stukje ongerepte natuur, wil kennismaken met bio-dynamische landen tuinbouw, maar bovenal heerlijk wil ontspannen en smullen, is bij Kraaybeekerhof aan het juiste adres. Alle info over openingstijden en routes vind je op:

www.kraaybeekerhof.nl

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook interessant?

Volg onze nieuwtjes

Eco, duurzaamheid, natuurlijk leven