Oude verpakkingen zijn zo makkelijk te hergebruiken en het scheelt je een heleboel euro’s. Die kan je beter voor leukere dingen gebruiken, toch?
Voorbeelden? IJsroomdozen gebruiken we als brooddoos of als bewaardoos voor verse groenten uit de tuin van m’n opa, soep of andere gerechten. In de koelkast of in de diepvries. Hiervoor gebruiken we ook botervlootjes
Zo’n handige dosseerfles ketchup herbruiken we nu om zelfgemaakte ketchup of andere sauzen in te bewaren. Mijn man houdt ervan om een bord te versieren en maakt met behulp van die knijpfles de mooiste bordschikkingen. Waarom zou je daarvoor extra spullen kopen als je ze al hebt?
Glazen potjes gebruiken we om zelfgemaakte sausjes in te doen of om allerlei lekkers mee in te maken (marmelade, jam, tomatensap, enz.). Je kan er ook je kleingeld of kleine prularia in bewaren en ze desgewenst versieren met een strik of inpakpapier. Maar dan geen nieuwe rol 😉
Dat versieren hebben we ook gedaan bij een pot waar koffie in zat. Die gebruiken we nu om keukenmateriaal in te zetten.
Zelf heb ik een kruidenpotje gebruikt om zelfgemaakte lotion in te doen.
Inspiratie voor het duurzaam inpakken van cadeautjes vind je overigens op: http://www.visitamagazine.be/eco-lifestyle/duurzaam-cadeautjes-inpakken-13-tips
Heb jij zelf nog leuke ideeën om je verpakking te hergebruiken?
Botervlootjes om groenten in te bewaren
2 reacties
Een herkenbaar verhaal over recyclage. Ik bewaar ook alle margarinekuipjes en glazen potjes. Voor de zaden die ik uit de tuin oogst is dit erg handig. Toch moet je uitkijken dat je geen ruimtegebrek creëert door het bewaren van verpakking die je niet meer gebruikt. Het is een kwestie van wikken en wegen.
5