Hack your state van Kasper van der Meulen (review)

Hack your state van Kasper van der Meulen (review) – Verander je staat van zijn met ademhaling

Enkele weken geleden kocht ik de mini-training Hack Your State van Kasper van der Meulen. In deze review deel ik je mijn ervaring ermee. 

Ik ben er zeker van dat heel veel mensen iets aan deze cursus kunnen hebben. Wil je sneller wakker worden, heel gefocust kunnen werken of juist rust vinden, dan is deze echt wat voor jou. 

Waarom ik Hack your state kocht

Ik kon amper ademen

Ik zit al een paar maanden met mijn ademhaling te sukkelen. Op de slechtste momenten was wandelen me al te veel en moest ik de hele tijd hoesten. Ik ging naar de dokter en vervolgens naar een longspecialist. Uit de test bleek dat alles in orde was terwijl ik dat niet was. De longspecialist stelde voor om wat relaxatieoefeningen te doen.

Ik had me toen pas ingeschreven voor een Wim Hof workshop en dat vond de specialist alvast een goed idee om te kijken of dat beterde. Ik ging sindsdien dus wat meer opzoeken over ademhaling en ik merkte dat ik daarmee ook mijn stressniveau omlaag kon krijgen.

Na maanden zoeken ben ik bioresonantie gaan doen waarbij ze op basis van trillingen kijken wat er mis in de cellen van je lichaam. Daar kwamen ze er achter dat ik heel gezond was, maar ze ontdekten ook wat het probleem was waardoor ik amper kon ademen. Mijn borstwervels waren geblokkeerd en daardoor hadden mijn longen niet genoeg ruimte. Daarvoor moest ik naar een osteopaat.

Rust vinden

Maar doordat ik me meer gaan informeren was in ademhaling vond ik ook meer rust. Ik ben vaak gestresst omdat ik vaak teveel hooi op mijn vork neem. Door bewust met ademhaling aan de slag te gaan merkte ik dat dit heel goed hielp om rustiger te worden. 

Hack your State cursus op mij pad

Toen kwam de Hack your State cursus op mijn pad. Ik heb hier niet lang over nagedacht (mede door de lage prijs) en besloot deze aan te schaffen om nog meer rust te kunnen vinden, maar ook om te leren hoe ik op andere momenten van de dag mijn adem kan gebruiken om me juist helder te gaan voelen en in de actie te schieten.

Start van mijn dag

De training bestaat uit 5 uitlegvideo’s en bij elke uitleg hoort ook een oefenvideo. Eerst heb ik deze allemaal doorlopen en daarna ben ik deze dagelijks gaan toepassen. 

Ik start zelfs mijn dag met de oefening voor ’s ochtends. Ik doe de oefening soms ook wel eens zonder de video op te zetten, maar ik vind het leuker om steeds mee de video te beluisteren. Hierbij heb ik dan de begeleiding van de stem van Kasper en hij speelt tegelijk handpan. Deze muziek zorgt voor een extra dimensie die je niet hebt als je de oefening op zich doet zonder video. 

De ontspannende oefeningen doe ik met mijn ogen dicht maar de oefeningen om fris wakker te worden en voor meer focus doe ik met mijn ogen open. Bij elke oefening zie je ook een visual die ook het ritme van de adem ondersteunt. Je kan dus zowel naar iets kijken als luisteren zodat je kan volgen wat voor jou het beste werkt.

Meestal voel ik ook tintelingen door mijn lijf als ik de 5 minuten oefeningen gedaan heb. Het geeft op zo’n korte tijd steeds zo’n verandering.

Wie is Kasper van der Meulen?

Kasper van der Meulen combineert de wetenschap over ademhaling en de ervaringen die hij opdeed (met o.a. wetenschappers, dokters en andere experts) om zo met praktische oefeningen je ademhaling te veranderen. Hij is een ademcoach en traint ook andere ademcoaches. Zo kan je bij hem de Breathwork biohacker opleiding volgen waarbij het eerste deel online te volgen is en de vervolgdelen in groep als je verder door wilt pakken.

Hij is ook een veelgevraagd spreker en schreef de bestseller Mindlift – mentale fitness voor het moderne brein. Hij is fantastisch in alles op een heldere, duidelijke en rustige manier uit te leggen.

Hij spreekt ook vaak internationaal en zijn lessen zijn ook in het Engels te volgen. Koop je Hack your State dan krijg je zowel toegang tot de Nederlandstalige als Engelstalige versie.

Hack your state cursus oefeningen

Hack Your State – inhoud training

Hack Your State bestaat uit 5 principes. Per principe krijg je een video met daarin de uitleg van de werking. Bij elk principe hoort ook een oefening. Hierbij kan je meedoen met de begeleiding van Kasper. De visual, muziek van de handpan en de stem begeleiden je in het juiste ritme van je ademhaling om in de juiste staat te komen.

Principe 1: Staat

In deze video krijg je de uitleg over hoe je met je ademhaling je staat van zijn bewust kan sturen.

Oefening 1: one-breath brake

Zit je even vast, te veel druk, ben je het contact met jezelf even verloren, dan kan je met deze oefening snel terug bij jezelf komen.

Principe 2: Energie

In deze video leer je hoe je met ademhaling op een korte tijd meer energie kan krijgen. Je krijgt de theorie hierachter mee zodat je ook weet waarom de volgende oefening werkt.

Oefening 2: Morning energizer

Dit is een ideale oefening om de ochtend mee te starten. Je zal met slechts 5 minuten ademen veel energie krijgen om goed aan je dag te beginnen.

Hack your state cursus van Kasper van der Meulen

Principe 3: Focus

In de uitlegvideo leer je dat je met je ademhaling meer focus kan krijgen. Geen redbull of koffie om alerter te worden, maar kijken naar de chemie van je lichaam en hoe de ademhaling je staat hierin kan aanpassen. Zo kan je de rust vinden om met volle aandacht je op één ding te gaan concentreren.

Oefening 3: Focus reset

Ben je met een taak bezig die focus vereist, maar ben je steeds afgeleid dan verlies je enorm veel tijd. Je kan dan beter even stoppen, deze oefening doen en binnen de 5 minuten kan je met volle aandacht je taak gaan afwerken.

Principe 4: Ontspan

Niet rustiger ademenen omdat je ontspannen bent, maar proactief je ademhaling rustig maken zodat je automatisch gaat ontspannen. Hoe dit dallemaal werkt vanuit je fysiologie leer je in deze video.

Oefening 4: Calm the flow down

Met deze oefening ga je stap voor stap je zenuwstelsel tot rust brengen door middel van je ademhaling. Het is een eenvoudige oefening waarmee je in een mum van een tijd zowel lichamelijk als geestelijk de rust kan vinden

Principe 5: Slaap

Vaak kom je niet in slaap als je nog lang ligt te malen over de dag. Als je echt goed slaapt daarentegen heb je een hele rustige ademhaling. Hoe dit werkt en hoe je je ademhaling geschikt krijgt voor een goede nachtrus leer je in deze video.

Oefening 5: Breathe right, sleep tight

Deze video kan je opzetten als je in bed ligt om zo je ademhaling naar het ideale ritme te krijgen om in slaap te vallen. De begeleidende woorden van Kasper en de muziek helpen hier nog extra bij. Zo ben je goed uitgerust om de volgende ochtend weer te beginnen met oefening 1.

Wil je zelf ook de mini-training Hack your state van Kasper van der Meulen aanschaffen, dan is nu een goed moment. Momenteel staat deze namelijk ter introductie aan de voordelige prijs van €20, excl. btw te koop.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook interessant?

Volg onze nieuwtjes

Eco, duurzaamheid, natuurlijk leven