- 200 gr basmatirijst
- 4 lente-uitjes
- 2 rode paprika’s
- 100 gr doperwten
- 120 gr mais
- 30 gr gember
- 1 teentje look
Voor 4 personen
Kook de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking en laat deze afkoelen.
Schil de paprika’s en verwijder de zaadlijsten. Snijd ze in kleine blokjes. Snijd de lente-uitjes in dunne ringen. Schil de gember en de knoflook en hak ze fijn.
Verhit olie in een wok (of grote pan) en roerbak de gember, look en paprika 2 minuten op hoog vuur. Voeg de lente-uitjes en maïs toe, roerbak deze 1 minuut mee. Voeg de rijst toe en roerbak nog 4 minuten op middelmatig vuur.
Draai het vuur uit en voeg de erwten aan het mengsel toe. Meng alles een laatste maal goed door en elkaar en laat afkoelen.
– See more at: http://www.visitamagazine.be/biologisch-en-vegetarisch-eten/recept-gewokte-groenten-met-gember-en-rijst#sthash.xYtZxIvT.dpuf