Gewokte groenten met gember en rijst

  • 200 gr basmatirijst
  • 4 lente-uitjes
  • 2 rode paprika’s
  • 100 gr doperwten
  • 120 gr mais
  • 30 gr gember
  • 1 teentje look

Voor 4 personen

Kook de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking en laat deze afkoelen.

Schil de paprika’s en verwijder de zaadlijsten. Snijd ze in kleine blokjes. Snijd de lente-uitjes in dunne ringen. Schil de gember en de knoflook en hak ze fijn.

Verhit olie in een wok (of grote pan) en roerbak de gember, look en paprika 2 minuten op hoog vuur. Voeg de lente-uitjes en maïs toe, roerbak deze 1 minuut mee. Voeg de rijst toe en roerbak nog 4 minuten op middelmatig vuur.

Draai het vuur uit en voeg de erwten aan het mengsel toe. Meng alles een laatste maal goed door en elkaar en laat afkoelen.

– See more at: http://www.visitamagazine.be/biologisch-en-vegetarisch-eten/recept-gewokte-groenten-met-gember-en-rijst#sthash.xYtZxIvT.dpuf

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook interessant?

Volg onze nieuwtjes

Eco, duurzaamheid, natuurlijk leven