Enkel glas vs dubbel glas

Enkel glas vs dubbel glas – We vertellen je welk glas het best is en waarom!

Enkel glas vs dubbel glas, wie wint? We vertellen je waarom dubbel glas zo goed is en wat alle voordelen zijn!
Enkel glas vs dubbel glas

Voordat we ook maar aan deze vergelijking beginnen weten we eigenlijk al het resultaat. Dubbel glas zal ongetwijfeld beter zijn dan enkel glas, waarom zouden we het anders ontwikkeld hebben. Maar  met een beter product komen vaak meer kosten. En wat brengen deze kosten. Met deze vergelijking van enkel glas vs dubbel glas zullen we duidelijk gaan maken wat de verschillen zijn tussen deze twee glassoorten.

De voordelen van dubbel glas ten opzichte van enkel glas

Uiteindelijk is bijna altijd de voorkeur dubbel glas. Het is tenslotte dubbel glas, oftewel twee lagen glas met lucht of gas ertussen.

Standaard dubbel glas is twee keer zo isolerend dan enkel glas. Wanneer je HR dubbel gaat gebruiken kan dat oplopen tot vijf keer zo isolerend

Eigenlijk staat dit inherent aan bovenstaand punt, maar door betere isolatie stook je minder gas en bespaar je dus op de energierekening. Zo ben je goed voor het milieu en je portemonnee

Door de dubbele laag is het glas ook beter geluidswerend,dit is fijn wanneer je in luidruchtige omgeving woont

Met dubbel glas ervaar je minder tocht binnen huis, en hierdoor licht de gevoelstemperatuur hoger

De nadelen van dubbel glas ten opzichte van enkel glas

Uiteindelijk is bijna altijd de voorkeur dubbel glas. Het is tenslotte dubbel glas, oftewel twee lagen glas met lucht of gas ertussen.

Niet ieder huis is geschikt voor dubbel glas. Wanneer je het huis beter gaat isoleren is het namelijk ook belangrijk dat je het huis goed ventileert. Wanneer je dit niet doet kan het zijn dat je ramen snel beslaan, als dit vaak en langdurig voorkomt kan er schimmelvorming ontstaan.

En dan uiteraard de kosten, dubbel glas kan al gauw twee keer zo duur zijn. Maar dergelijke oplossingen kan je ook als investering zien, afhankelijk van jouw situatie kan je dit binnen een aantal jaar terugverdienen.

Al met al wegen de voordelen zwaarder dan de nadelen. Het is goed om even te kijken wat het beste is voor jouw situatie, maar er zijn maar weinig situaties waar enkel glas de voorkeur heeft. Dubbel glas wint dus in onze stelling van enkel glas vs dubbel glas.

Geld besparen met betere beglazing

Wist je dat je gemiddeld wel € 600.- euro per jaar kunt besparen? Wanneer je enkel glas namelijk laat vervangen door het meest gebruikte HR++ glas bespaar je gemiddeld bij een eengezinswoning ongeveer 430 m3 gas. Met de nieuwe gasprijzen die enorm fluctueren kan dit wel € 500.- tot € 700.-  euro besparen. Dat lijkt uiteraard wel de moeite waard.

Glaszetter inschakelen

Kijken wat het beste is voor jouw situatie? En wil je een glaszetter inschakelen? Klik dan op de knop hieronder, hier vertellen we je nog alles omtrent glaszetters en praten we verder over de kosten die erbij komen kijken. Verder kan je momenteel gratis offertes aanvragen, en ervaring leert dat dit soms uit kan lopen op 40% goedkopere prijzen!

Tips bij beglazing

  • Weet je eigenlijk niet wat voor glas er in jouw woning zit? Bij nieuwer glas staat er in de rand een aanduiding, dit kan zijn HR, HR+ of HR++. Wanneer er niets staat kan dit of oud HR glas zijn of is het standaard dubbel glas. Uiteraard is het verschil tussen enkel en dubbel glas te zien;
  • Als je door middel van beter isolerend glas je huis isoleert is er een kans dat je op de koude vlakken in huis condensvorming ziet. Dit betekent dat er te weinig ventilatie is in huis. Het is dan goed om het huis af en toe goed te ventileren;
  • Inhakend op bovenstaand punt, het opwarmen van vochtige lucht kost meer energie dan droge lucht. Per saldo is het dus niet zo dat ventileren ook heel veel warmte kosten, als je maar met de juiste mate ventileert;`
  • Dat HR++ glas duurder is dan enkel glas zit hem niet alleen in de materiaal kosten. De productie van HR++ glas kost veel energie, en hierdoor moet er ook milieubelasting afgestaan worden. Echter dit zorgt ervoor dat jij in je huis dan weer veel energie kunt besparen in huis en dit compenseert dubbel en dwars voor deze geïnvesteerde energie;
  • De extra isolatie lagen die komen kijken bij HR glas zoals het gas en de coating zijn niet schadelijk voor het milieu. Dat is wel zo fijn wanneer het glas een keer kapot gaat, of tijdens het recyclen van het glas, wat overigens veel gebeurd.
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook interessant?

Volg onze nieuwtjes

Eco, duurzaamheid, natuurlijk leven