He-Be is vernoemd naar Hebe, de oud-Griekse godin van de jeugd. Deze associatie is natuurlijk niet zonder reden want de achtergrond van deze godin sluit uitstekend aan bij de filosofie van He-Be’s oprichtster Charlotte Clarys, namelijk het aanbieden van pure voeding, gericht op een goede gezondheid en meer vitaliteit.

Eigen proefkonijn

charlotte-he-be

Na uitgebreid onderzoek naar gezonde voeding en voedingsgewoonten – niet zelden met zichzelf als proefkonijn – kwam Charlotte tot een aantal principes die dagelijks, door iedereen, kunnen worden toegepast en die je laten herontdekken wat je lichaam nodig heeft op weg naar een lang,  gezond en stralend leven. Ver weg van verouderde termen als ‘diëten’, en louter door middel van pure, natuurlijke en bovenal lekkere voeding laat He-Be je opnieuw de kracht ontdekken van echte voeding, vrij van chemische additieven als bewaarmiddelen, smaak- en kleurstoffen.

Vier belangrijke peilers

Alle producten van He-Be worden onderworpen aan strenge criteria wat betreft voedingswaarde, maar ook andere maatstaven die zeker niet minder belangrijk zijn. De vier belangrijkste pijlers van een He-Be product zijn met name:

Met puur doelt Charlotte op het feit dat je grootouders het product in kwestie dienen te herkennen als voedingsmiddel, wat in de tijden van bewerkte voeding lang niet zo voor de hand liggend meer is. Gezond omdat ingrediënten – indien nodig – tot maximaal 40 graden worden verhit om zo de hoogst mogelijke voedingswaarde te kunnen behouden. Om diezelfde reden werkt men ook hoofdzakelijk met gekiemde ingrediënten omdat planten dan op hun absolute hoogtepunt zitten. Hierbij staat ook een zo gevarieerd mogelijke maaltijdgewoonte centraal.

In de filosofie van He-Be is gezondheid echter slechts 1 ding, en concentreert men zich ook op de meerwaarde van smaak, eetplezier en – de tijdsgeest indachtig – de mate van tijd die je nodig hebt voor de bereiding van hun producten. Op deze manier komt men tegemoet aan fijnproevers en fans van smaak, alsook aan de drukke levensstijl die veel mensen hanteren.

Rawfood koekjes he-be

Complete benadering voor een gezonde levensstijl

De combinatie van die criteria en de zeer informatieve website/blog zorgt ervoor dat je als consument op je wenken wordt bediend en je een zeer compleet beeld krijgt van de mogelijkheden van He-Be’s producten, hun filosofie en het toepassen daarvan op je eigen eet- en leefgewoonten.

Het doel is om mensen opnieuw te laten genieten van een gevarieerde, pure en bovenal overheerlijke maaltijd die je lichaam voedt tot in het diepst van je cellen, en die je helpt om de juiste balans te hervinden qua immuniteit, je ideale gewicht, een beter concentratievermogen, enz.

Kortom: een vitaliteit en kracht die je eerder niet voor mogelijk achtte. Dat is wat He-Be voor je kan betekenen.

Rawfood ontbijt

Focus op het goede

Met het toetreden van Charlotte’s vriend François Depuyt als volwaardig bedrijfslid zag het jonge ondernemende koppel een droom in vervulling gaan. Het extra enthousiasme en de toegenomen focus zorgden namelijk al snel voor enkele belangrijke vernieuwingen.

Charlotte: ‘Een grote vooruitgang is dat ons hele assortiment inmiddels bio-gecertificeerd is. Daarnaast maakten we schoon schip met een aantal producten waar we niet voor 100% konden achterstaan en hebben we de distributie en promotie van He-Be overgedragen aan groothandel Mannavita. Het bio-certificaat maakt ons concept van gezonde voeding natuurlijk helemaal af en al het andere zorgt ervoor dat wij ons voortaan kunnen concentreren op dat waar we goed in zijn; het continue verbeteren van ons concept en productgamma.’

Charlotte Clarys en Francois Depuyt van He-Be

François: ‘Het voelt erg goed dat wij hier samen aan kunnen bouwen. Voorheen deed ik eventmanagement en die ervaring kom goed van pas om de praktische zaken in goede banen te leiden. Charlotte op haar beurt concentreert zich vooral op de producten.’

Charlotte: ‘Regelmatig geven François en ik productpresentaties in natuurvoedingswinkels. Dat brengt ons dichter bij de mensen en de reacties zijn ook steevast positief. We worden vaak overstelpt met vragen over de ingrediënten, de filosofie achter onze producten, mogelijke allergenen, enzovoort. Mensen zijn oprecht geïnteresseerd in wat wij doen en hoe we tegen het begrip ‘gezonde voeding’ aankijken.’

Bij He-Be vind je alleen producten die je lichaam zullen versterken

Een rijk assortiment

Het assortiment is ondertussen natuurlijk flink uitgebreid en concentreert zich daarbij vooral rond het ontbijtgamma. Stuk voor stuk voltreffers die gretig aftrek vinden.

François: ‘Ons havermoutontbijt bijvoorbeeld is een regelrechte bestseller. Logisch dus dat we dit wilden aanvullen met andere combinaties zoals de gloednieuwe Apple Pie, Green Apple en Chocolate Chia ontbijtgranen. Unieke smaken en zorgvuldig geselecteerde ingrediënten die zorgen voor een echte powerboost in de ochtend! En ze smaken ook heerlijk natuurlijk (lacht).’

Charlotte: ‘Ik denk dat deze producten zo populair zijn omdat je op een super eenvoudige manier een echt volwaardig ontbijt in handen hebt. Je hoeft alleen maar wat plantaardige melk, kefir of yoghurt toe te voegen en klaar ben je! In tegenstelling tot vele andere ontbijtproducten zoek je bij He-Be vergeefs naar ingrediënten of kunstmatige toevoegingen die je lichaam alleen maar belasten.

We gebruiken en verwerken alleen ingrediënten die rijk zijn aan vitaminen, mineralen, vezels en enzymen, met alleen gezonde vetten en diverse zuiverende anti-oxidanten. Zaken die je lichaam op elk mogelijk vlak zullen versterken.’

Gezonde ontbijtgranen en kokosyoghurt van He-Be

Zonder compromis

Charlotte en François zijn niet van plan ooit concessies te doen op het vlak van ingrediënten. Gezonde en voedzame voeding is waar He-Be voor staat en die eigenschap bewaken ze grondig. Hun zelfopgelegde regels dienen daarbij steevast als leidraad.

François: ‘Eigenlijk is het heel simpel; door reeds gezonde voedingsstoffen zo min mogelijk te bewerken, blijft de voedingswaarde optimaal. Hoewel dat ontzettend logisch klinkt, tref je dergelijke pure producten haast nergens meer aan. Wij hanteren o.a. de regel dat je elk afzonderlijk ingrediënt direct moet kunnen herkennen en benoemen vooraleer het bij He-Be in aanmerking komt. Ook vermijden we zaken als geraffineerde suikers, bloem, gist en transvetten.’

Charlotte: ‘Een héél groot voordeel van onze ontbijtgranen en overige producten is dat je er relatief weinig van nodig hebt. Een kleine portie zorgt meteen voor veel energie en je hebt snel een verzadigd gevoel. Het voorkomt dat je later op de dag teruggrijpt naar allerlei ongezonde snacks.’

Gekiemd krachtvoer in een pakje

Om die uitzonderlijke voedingswaarden optimaal te laten behouden wordt alles bereidt volgens het principes van raw- en lifefood. Dat wil zeggen: geen verhitting boven de 40-42°C en werken met geweekte en gekiemde noten, zaden en granen.

Charlotte: ‘Pas gekiemde granen, noten en zaden zijn simpelweg op hun sterkst. In die fase barsten ze letterlijk van de voedingsstoffen die ook nog eens veel efficiënter door je lichaam worden opgenomen. Wat granen betreft gebruiken we enkel oergranen en pseudogranen in plaats van tarwe. Met andere woorden; bij He-Be is alles glutenvrij.’

François: ‘Een aantal producten bevatten ook super-foods omdat die in kleine porties zoveel voedingswaarde bieden. Die passen dan ook prima in ons concept. We maken in feite geconcentreerd krachtvoer met veel smaak (lacht). Binnenkort ook nog eens verkrijgbaar in een totaal nieuwe verpakking!’

Ontbijtmixen

Geïnteresseerd doch last van keuzestress? Dan zetten Charlotte en François graag een drietal van hun favorieten voor je op een rijtje 🙂

Power breakfast mix – Apple Pie

Een instant bron van energie en voedingsstoffen voor een gezonde, opgewekte start van je dag! Deze mix van havermout, chiazaad, appel en kaneel, in combinatie met wat plantaardige melk, kefir of yoghurt, levert je meteen een energiek en overheerlijk ontbijt op.

Cereal Bite Green Apple

De Cereal Bites bestaan uit gekiemde zaden en een royale hoeveelheid superfoods. Licht gezoet met kokosbloesemsuiker en dadels en met de frisse, herkenbare smaak van groene Appel.

Cereal Bite Chocolate Chia

De Cereal Bite voor de (pure) chocoladeliefhebber! De combinatie van de superfoods cacao en chiazaad zorgen voor een haast euforisch gevoel en verrijken je lichaam tot in iedere vezel. Een onmisbaar en gezond verslavend ontbijt!

Bezoek zeker de website van He-Be voor een overzicht van de producten, uitgebreide info en zelfs recepten!

Alle info op:
www.he-be.com
He-Be – Food For Health And Beauty 

he-be logo

Volg onze nieuwtjes

Eco, duurzaamheid, natuurlijk leven