Duurzame winterjassen

Duurzame winterjassen

Nu het weer wat kouder wordt gaan we ons allemaal wat warmer kleden. Ben je nog op zoek naar een duurzame winterjas dan gaan we samen even bekijken welke merken er zoal zijn.

Wat is een duurzame winterjas?

Een winterjas kan van heel wat verschillende materialen gemaakt worden. Wat maakt nu eentje duurzaam? Wij kijken hierbij naar twee zaken: het materiaal en de omstandigheden waarin het gemaakt is.

Heel wat winterjassen zijn gemaakt van wol of hebben dons of bont om het warmer te maken. Deze jassen zal je niet in het lijstje terugvinden aangezien ze niet diervriendelijk zijn. Voor duurzame winterjassen worden er vaak plastic flessen gerecycled tot een warm laagje en i.p.v. katoen wat heel fel bespoten is gebruiken ze biologische katoen.

Bij een duurzame winterjas zullen de werknemers ook een deftig loon ontvangen en hebben ze goede werkomstandigheden. Soms krijgen ze ook nog extra’s en kinderarbeid is not done.

Je kan ook kiezen voor een tweedehands winterjas. Veel beter dan deze weg te gooien is het een nieuw leven geven aan een andere persoon. De oorspronkelijke jas is misschien wel niet duurzaam of eerlijk gemaakt, maar door het lange periode te dragen van persoon op persoon hoeft er geen extra jas geproduceerd te worden.

Nu, niet iedereen houdt van tweedehands kleding en het is ook leuk om op zoek te gaan naar een winterjas die je zelf ook mooi vindt. Dan kan je ook gaan voor een duurzame winterjas. Het kost misschien wat meer, maar een jas is iets wat jaren meegaat en je gedurende enkele maanden vaak dagelijks draagt.

Duurzame winterjassen merken

Van duurzame regenjassen vonden we wat meer modellen, maar we laten je niet in de kou staan en vonden toch enkele duurzame winterjassen.

Bleed

Bleed is een Duits sportief merk dat eerlijke werkomstandigheden, natuur en duurzaamheid heel belangrijk vindt. Al hun kleding is vegan. Ze maken gebruik van natuurlijke materialen zoals biologisch katoen, hennep, linnen en kurk. Het bedrijf is sinds 2019 klimaatneutraal.

Bestel bij Shop like you give a damn >>
Bestel bij Bergfreunde >>

Magnethik

Het merk Magnethik komt uit Parijs en ook de productie zit in Frankrijk. Behalve vegan tassen maken ze ook vegan en duurzame jassen.

Magnethik duurzame winterjassen

Behalve deze mantals kan je bij hen ook terecht voor een teddybeerachtig jas. Sommige modellen lijken van wol te zijn, maar ze zijn gemaakt van gerecyclede plastic flessen. De teddyjas bevat behalve gerecyclede polyester ook lokale hennep. Respect voor mens, dier en de planteet is hun uitgangspunt omdat het één niet zonder het ander kan.

Bestel bij Shop like you give a damn >>

Langerchen

Langerchen duurzame winterjas voor in de regen

Langerchen heeft lange winterjassen (tot boven of onder de knie) die ook tegen de regen kunnen. De vulling is van gerecyclede polyester en de buitenkant van biologisch katoen. Om het waterafstotend te maken is gebruik gemaakt van PFC-vrije hydrofobe afwerking en zijn de naden gedicht. De productie gebeurt onder eerlijke omstandigheden.
De jassen van de foto zijn vegan, maar daarnaast hebben ze jammer genoeg ook jassen met wol.

Bestel bij Shop like you give a damn >>
Bestel bij Bergfreunde >>

Save the duck

Save the duck is een Italiaans merk. Ze zijn een B corp organisatie. Ze hebben winterjassen voor mannen en voor vrouwen en ook voor een bodywarmer kan je bij hen terecht.

De jassen zijn adement en snel droog en bevatten hun eigen plumtech i.p.v. dons om je lekker warm te kunnen houden tijdens de winter. Behalve de gewone plumtech hebben ze ook recycled plumtech. Hierbij wordt de polyestervezel gemaakt van gerecyclede materialen.

Save the duck - duurzame en vegan winterjassen

De waardes van Save the duck zijn:

  • respect voor dieren: ze gebruiken geen dierlijke producten
  • Geven om mensen: wederzijds vertrouwen, transparantie en respect voor de rechten van iedereen
  • Houden van de natuur: constant innoveren om de werking te verbeteren en een positieve impact te kunnen hebben.

1% van hun inkomen geven ze aan goede doelen: Save the children, Cometra (kinderen en jongeren ondersteunen met bijles en ontspanning), Theodora (leuke momenten voor kinderen in ziekenhuizen), Save the dogs, Wires (wildlife rescue), Peta (dierenrechten), Lav (dierenrechten), Oxfam, WWF.

Vaude

Vaude is een merk van bergsport kleding, dus hier moeten we zeker even een kijkje nemen voor een winterjas. Vanaf 2022 zal zelfs alle kleding van Vaude volledig CO2-neutraal zijn. Eerlijke werkomstandigheden vinden ze belangrijk en de meeste van de kleding is met duurzame materialen gemaakt. Ze zoeken steeds hoe ze alles een stukje duurzamer kunnen krijgen.

Bestellen bij bol.com >>
Bestellen bij Bever >>
Bestellen bij Bergfreunde >>

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook interessant?

Volg onze nieuwtjes

Eco, duurzaamheid, natuurlijk leven