Dorst zonder afval

Van al dat eten zou een mens  zowaar dorst krijgen 😉

Om die te laven drink je best gewoon kraantjeswater. Dat bespaart ook een hoop plastic en kost je minder moeite en vervoer dan het tillen en ophalen van kratten.

Maar je lust natuurlijke ook wel eens graag een bruiswater, of je wil een frisdrank in huis hebben voor als er gasten komen. Dan heb ik leuk nieuws. Afgelopen zomer had ik de kans om de sodastream te testen en ik vond het een heel praktisch apparaat. We waren al langer op kraantjeswater overgeschakeld, maar kochten soms wel eens een fles mineraalwater of een frisdrank (ice-tea). Dit toestel maakt het echter allemaal overbodig.

Lees de review op: http://www.visitamagazine.be/blog/zelf-spuitwater-maken-getest-en-goedgekeurd

Ga je er een dagje (of een hele maand;-) op uit? Een plastic flesje kopen in één of ander tankstation is dan snel gedaan, maar dat geldt ook voor het vullen van je eigen thermos. Aan jouw de keuze.

Koop flesjes met statiegeld i.p.v. wegwerpglas. De kroonkurken kan je dan weer inzamelen voor goede doelen zoals bijv. het natuurhulpcentrum in Opglabeek (en nog vele anderen natuurlijk). http://www.natuurhulpcentrum.be/index.php?page=verzamelen.

Hervul je koffieblik met navulverpakkingen of (nog beter) koop bulkverpakkingen gemalen koffie of hele koffiebonen. Je kan die laatste makkelijk zelf malen met een molentje en lekkerder kan haast niet.

Haal je thee uit de tuin of koop ‘m los – in papieren zakjes – bij je natuurwinkel.

In de supermarkt kan je tegenwoordig smoothies in alle mogelijke kleuren en smaken kopen. Beetje gek, want je maakt ze in een mum van tijd zelf! Veel lekkerder en verser, en vrij van toegevoegde zoetstoffen en bewaarmiddelen.

Drink jij kraantjeswater?

– See more at: http://www.visitamagazine.be/blog/dorst-zonder-afval#sthash.pscbhLUe.dpuf

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook interessant?

Volg onze nieuwtjes

Eco, duurzaamheid, natuurlijk leven