Gisteren is de laatste dag van het Bkidzz  project geweest. Wat was het een leuke, enerverende ervaring! Al die kinderen met een eigen makkelijke moesbak bij de MoesMobiel. En allemaal enthousiast en betrokken bij de BIJ. De BIJ die het zo moeilijk heeft en waarvoor we met z’n allen BIJenhotels hebben gemaakt en vrolijk beschilderde kruidenpotjes hebben opgehangen, naast de insectenhotels. En de speciale BIJenbloemen die we hebben gezaaid. En nu is het voorBIJ. (Wat zijn er veel woorden waar BIJ in zit!) Nou ja, niet helemaal want de Bkidzz wilden graag doorgaan met hun moesbak en het bijenproject dus dat doen we dan ook. Bovendien is het BIJenlied BIJna af. Dat is speciaal gecomponeerd door singer songwriter Kathy Ziegler en wordt ingezongen door de Bkidzz. En wie zingt er mee? Imker Pim Lemmers, van Vroege Vogels Radio1 NL! Ik ben trots op de eerste groep kinderen die meedoen met de MoesMobiel en het speciale BIJentraject. Leergierig, enthousiast en hulpvaardig naar elkaar. Er werd zelfs oogst gedeeld. Delen was toen ik 9 jaar oud was niet echt mijn sterkste kant. Ja, als het van een ander was, dan deelde ik graag! Maar deze kinderen begrijpen waar het over gaat vandaag de dag. Samen delen, leren en genieten, dat is wat je verder brengt!

Morgen, 21 juni, is Midzomernacht. Ook weer een reden voor feest! De langste dag! En de kortste nacht….En wat hebben we nu gehad aan zomers weer? BIJna niets nog. Maar wel goed weer geweest voor de plantjes, al die regen. En mega-radijzen kreeg je er ook van! Gisteren was ook de dag dat de fotograaf langskwam om een foto te maken voor het Aedes blad. Voor de overkoepelende wooncorporaties. Op de foto staat ook de fotograaf op z’n rug. Ik hoop dat meer corporaties tot dit soort initiatieven overgaan, nu met de crisis liggen stukken land toch langer braak. Doe er iets nuttigs mee, maak ruimte voor eetbaar groen. Vooral in de stad waar kinderen al zo weinig meekrijgen van voedsel en het ecosysteem. Ik kan het iedereen aanbevelen, zo’n BIJenprojectje! Ik heb er zelf ook weer veel van opgestoken!

Naast de insectenhotels hebben we ook vogelverschrikkers gemaakt van allemaal felgekleurde repen stof met blingbling.En we hebben gezaaid….en geoogst… en koekjes gegeten….en limonade gedronken…..en we hebben gelachen en gezongen en we hebben imkerpakken aangetrokken en elkaar rondgereden in de kruiwagen…..en we hebben een muur beschilderd met aardbeien! En we hebben nog veel meer gedaan en we vonden het zo fijn dat we niet meer willen stoppen en blijven moestuinieren met elkaar tot…ja, tot wat eigenlijk….?