Afrika Filmfestival

Van 15 tot 30 maart 2013 vindt de achttiende editie van het Afrika Filmfestival plaats. De openingsfilm van het festival, LA PIROGUE (Moussa Touré, Senegal), wordt vertoond op vrijdag 15 maart om 20 uur in Kinepolis Leuven. Meer dan 80 films staan op het programma en tal van internationale gasten worden verwacht. Afrika Filmfestival is bovendien meer dan film alleen en plaatst zichzelf in een bredere culturele context.

Zambezia - film Afrika filmfestival

Het project groeide uit tot een van de belangrijkste festivals van Afrikaanse films in Europa, met als missie ‘meer Afrikaanse films in de bioscopen en andere media’. Tevens wil het AFF het publiek confronteren met nuancerende beelden van Afrika in al zijn aspecten. Door de camera’s van zowel Afrikaanse als niet-Afrikaanse filmmakers en via workshops en debatten.

Uiteraard is het essentieel dat de Afrikaanse gemeenschap bij de activiteiten worden betrokken. In dat kader wordt voor de tweede maal de ‘African Artist Award’ uitgereikt, waarvoor niet alleen filmmakers, maar ook andere kunstenaars voor in aanmerking komen. Daarnaast organiseert het AFF, in samenwerking met KU Leuven en de provincie Vlaams-Brabant, op 14 maart de ‘UMOJA FASHION SHOW’.

Het Afrika Filmfestival loopt in Leuven, Aarschot, Haacht, Halle, Lubbeek, Diest en Tienen. Samenwerkingsverbanden in Brussel,  Mechelen, Gent, Maasmechelen, Louvain-La-Neuve en Luxemburg.

Het volledige programma vind je op www.afrikafilmfestival.be

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook interessant?

Zonne-energie

Zonne-energie

Over zonne-energie is al veel gezegd en geschreven. Hoewel de aanvankelijke stormloop voor zonnepanelen en andere toepassingen inmiddels wat geluwd is, kan er wat ons

Lees verder »

Bioweek

Naar jaarlijkse en gezonde traditie is er ook dit jaar een nieuwe editie van de Bioweek Vlaanderen. Deze loopt van 7 tot en met 15

Lees verder »