Van 15 tot 30 maart 2013 vindt de achttiende editie van het Afrika Filmfestival plaats. De openingsfilm van het festival, LA PIROGUE (Moussa Touré, Senegal), wordt vertoond op vrijdag 15 maart om 20 uur in Kinepolis Leuven. Meer dan 80 films staan op het programma en tal van internationale gasten worden verwacht. Afrika Filmfestival is bovendien meer dan film alleen en plaatst zichzelf in een bredere culturele context.

Zambezia - film Afrika filmfestival

Het project groeide uit tot een van de belangrijkste festivals van Afrikaanse films in Europa, met als missie ‘meer Afrikaanse films in de bioscopen en andere media’. Tevens wil het AFF het publiek confronteren met nuancerende beelden van Afrika in al zijn aspecten. Door de camera’s van zowel Afrikaanse als niet-Afrikaanse filmmakers en via workshops en debatten.

Uiteraard is het essentieel dat de Afrikaanse gemeenschap bij de activiteiten worden betrokken. In dat kader wordt voor de tweede maal de ‘African Artist Award’ uitgereikt, waarvoor niet alleen filmmakers, maar ook andere kunstenaars voor in aanmerking komen. Daarnaast organiseert het AFF, in samenwerking met KU Leuven en de provincie Vlaams-Brabant, op 14 maart de ‘UMOJA FASHION SHOW’.

Het Afrika Filmfestival loopt in Leuven, Aarschot, Haacht, Halle, Lubbeek, Diest en Tienen. Samenwerkingsverbanden in Brussel,  Mechelen, Gent, Maasmechelen, Louvain-La-Neuve en Luxemburg.

Het volledige programma vind je op www.afrikafilmfestival.be