5 tips om afval te besparen op je bureau

Een tijdje geleden had ik een markeerstift nodig, want de anderen waren leeg. Ik liep wat rond in de winkel en vond een markeerstift met het opschrift ‘refillable’. Er bestaan blijkbaar buisjes met inkt die je bovenop je markeerstift plaatst. Vervolgens kan je die uitdrukken tot alle inkt door de markeerstift is opgenomen. Dus…kijk goed uit naar hervulbare pennen en vraag ernaar bij de winkelbediende.

Andere tips:

  • Ik heb een hele lade vol met papier dat aan 1 kant bedrukt is. Dit gebruik ik om notities te maken of voor boodschappenlijstjes.
  • Print niet elke mail uit.
  • Hervul je balpen, markeerstift,…
  • Gebruik een nietjesmachine zonder nietjes (nee, ik houd je niet voor de gek;-) Als je de papieren niet langer nodig hebt, kan je ze gewoon bij het papier gooien zonder er eerst de nietjes uit te moeten prutsen. De nietjesmachine zonder nietjes vind je van het merk Ecobos. Er is er zelfs eentje gemaakt van biologische mais.
  • Heb je collega’s die steeds aluminium verpakkingen meenemen en alles in dezelfde afvalbak gooien? Daag ze dan – vriendelijk weliswaar – uit om ook op hun afvalgebruik te letten. Belerend zijn werkt natuurlijk niet, dus maak er eerder een spelletje van. Wat competitie kan erg motiverend werken.

Welke tips heb jij nog?

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook interessant?

Volg onze nieuwtjes

Eco, duurzaamheid, natuurlijk leven